dilluns, 9 de novembre del 2009

Estades al Delta de l'Ebre


Els alumnes de 5è. vam estar al Delta de l'Ebre d'estades, ens ho vam passar molt bé i aquí us en fem cinc cèntims.

Les estades explicades per Mar Fàbregues Martí

Dilluns, 19 d'octubre del 2009

EL PRIMER DIA HEM VISITAT EL CENTRE ICTIOLÒGIC I LA BASSA

Hem arribat a les nou i mitja al Poble Nou. De seguida hem descarregat l’equipatge de l’autocar. A continuació ha vingut la Rosa, una monitora, que ens ha explicat què faríem durant els tres dies, un cop ha acabat hem agafat les bicicletes i ens en hem anat cap al Centre Ictiològic. Un cop allí hem visitat unes basses artificials, però de terra, on es feia la reproducció d’alguns peixos. Hem seguit caminant fins a arribar a un magatzem on hi havia vaixells de pesca i xarxes. També hem observat unes basses de ciment on no hi havia ni un sol peix. Després hem entrat a les instal·lacions i hem observat i ens han explicat com funciona la reproducció dels peixos següents: l’espinós, la raboseta de riu, el samaruc i el fartet. Hem tornat a agafar les bicicletes i ens en hem anat a dinar a un parc del Poble Nou. A la tarda hem anat a l’Encanyissada. Hem parat al mirador del Través i hem observat la llacuna amb prismàtics i un telescopi. Hem acabat de donar una volta per la bassa amb la bicicleta fins arribar a la Casa de Fusta; l’hem visitat, hi havia moltes coses sobre el Delta, però el que més m’ha agradat són les aus dissecades. Finalment ens en hem anat cap a l’alberg l’Encanyissada. Hem repartit habitacions i ens hem dutxat. Hem anat al parc a jugar i després hem tornat a l’alberg per sopar. A continuació hem jugat a la sala de jocs i ara ja estem tots dins al llit.


Dimarts, 20 d'octubre del 2009

EL SEGON DIA HEM TREBALLAT EL RIU I L’ECOMUSEU


Ens hem llevat i hem esmorzat. Tots sabíem que ens esperava un dia cansat, havíem de fer 30 quilometres. Per això no hem tardat molt i molt a sortir del Poble Nou per anar a Sant Jaume d’Enveja.
Un cop allí hem creuat el riu amb el transbordador a Deltebre i hem seguit amb la bicicleta fins a l’Escola del Parc. Allí ens han presentat un “Power Point” sobre el Delta de l’Ebre. Després hem anat a l’ecomuseu, hi havia un llaüt, un aquàrium, un lloc on hi podies veure aus reals, etc. Quan hem acabat hem anat a l’alberg de Deltebre i hem dinat. A continuació hem tornat cap a l’Escola del Parc, hem agafat les “bicis” i hem anat cap al riu on ens esperava un vaixell. Hem arribat fins a la desembocadura, hi havia moltes ones. A continuació ens en hem anat cap al transbordador amb la bicicleta, hem creuat i ens en hem anat cap al Poble Nou. El Jordi i la Rosa (els monitors) ens han felicitat. Ens hem dutxat i hem sopat. Després hem anat a pegar un tomb i ara ja estem fent la maleta.
Dimecres, 21 d'octubre de 2009

EL TERCER DIA HEM TREBALLAT LA PLATJA


Hem baixat les maletes a una sala i hem esmorzat. Després hem anat cap a la platja amb la bicicleta. Com que la marea havia pujat molt durant la nit i les ones havien arribat fins molt lluny ens ha costat arribar a la vora de la platja. En Jordi ens ha ensenyat molta fauna morta que hem trobat i molta flora. A continuació hem tornat a buscar les bicicletes i ens hem anat altre cop al Poble Nou. Hem dinat i seguidament ha vingut l’autocar per portar-nos a Amposta. Un cop al col·legi ens han deixat jugar i després els pares ens han vingut a buscar. Ha sigut una excursió molt divertida!!!!!!!! 